کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک

 کشت زعفران گلخانه ای هیدروپونیک

 کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک 

با توجه به اینکه کشت زعفران گلخانه ای هیدروپونیک یک طرح جدیدی می باشد بنابراین متقاضیان زیادی هم در ایران و هم در دیگر کشورها پیدا کرده است چین یکی از کشورهایی است که به دنبال دستیابی به  زعفران گلخانه ای به روش هیدرپونیک این گیاه با ارزش است.

 از بزرگترین مزیت های  کشت زعفران گلخانه ای هیدروپونیک استفاده از حداکثر فضا و سطح زیرکشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت بالاست ,که باعث شده است بتوان در روش کشت هیدروپونیک اگر مساحت زمین کشت شما بر فرض مثال ۳۰۰۰ متر مربع باشد, بتوانید به اندازه ی ۱۰۰۰۰ مترمربع از آن  استفاده کنید.

علاوه بر این افزایش سطح کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدرپونیک میزان تولید نیز به طرز چشمگیری افزایش خواهد داشت که این میزان  حدود ۷ برابر کشت معمولی است.به همین دلیل استفاده از روش های صنعتی و مدرن از قبیل سیستم های کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدرپونیک مورد استقبال قرارگرفته است. 

به نظر میرسد زعفرانی که به صورت ارگانیک و طبیعی کشت می شود از ویژگی های بارزی برخوردار باشد. و البته قیمت این نوع محصول که از کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک بدست میآید هم ارزانتر از قیمت زعفران ارگانیک نیست.

از مهترین معیارهای ارزشی زعفران، گیفیت و ارگانیک بودن آن است

 

چرا باید زعفران را در گلخانه کشت نکنیم؟
کشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک

 

چرا باید زعفران را در گلخانه کشت نکنیم؟

با توجه به جداسازی پیاز از خاک و کشت دوباره پیاز در هر سال هزینه این کار بالا رفته و در قیاس با کشت به روش سنتی صرفه اقتصادی ندارد. زحمات و صرف وقت و به کارگیری نیروی کار بیشتر نیز از مشکلات این طرح می‌باشد.

چرا باید زعفران را در گلخانه کشت کنیم؟!

۱ـ با در اولویت قراردادن بحران آب در کشور این نوع کشت به خاطر مصرف بسیار کم در آب بهترین روش برای کشت در راستای مدیریت مصرف آب می‌باشد.
۲ـ در نوع کشت گلخانه‌ای به دلیل استفاده از پیاز درشت و مرغوب و بدون بیماری و نگه‌داری در بهترین شرایط دمایی و محیطی راندمان بازدهی محصول نسبت به روش کشت سنتی بسیار بالاتر بوده، به طوری‌که برداشت محصول کلاله خشک شده به روش سنتی در هر هکتار به میانگین هفت کیلو بوده این میزان در روش کشت گلخانه‌ای به میانگین ۲۳ تا ۲۵ کیلومتر در هکتار رسیده.
۳ـ در کشت سنتی کلاله گل در معرض برخورد با نور آفتاب بوده که باعث از بین رفتن عطر، قدرت، رنگ‌دهی و میزان طعم کلاله می‌باشد. در روش نوین گلخانه‌ای ما از این مشکل مبرّا شده‌ایم که این نیز خود باعث کیفیّت بسیار بالا در کلاله می‌شود و با درنظرگرفتن نیاز و رقابت در بازار جهانی و ریزبینی کشورهای برندپسند این امر بسیار مهم است. برداشت زعفران با این کیفیت در بازار جهانی دارای ارزش بالا بوده و چند برابر زعفران‌های دیگر قیمت دارد.
۴ـ در حال حاضر بهداشت یکی از مسائل مهم در بین جوامع می‌باشد. در نوع کشت سنتی گل زعفران به خاطر قرارگرفتن در محیط نامناسب و تماس با خاک و کود حیوانی و … دارای بهداشت مناسب نمی‌باشد. در روش کشت گلخانه‌ای محیطی بسیار مناسب و بهداشتی و به دور از هر نوع آلودگی برگ برنده دیگری در مقایسه با کشت سنتّی دارد.
۵ـ در روش سنتی پیاز به مدت بسیار طولانی و چندین سال و به دور از دید و دسترسی در زیر خاک دفن شده که موجب افزایش بیماری در پیاز و خاک می‌شود در کشت نوین پیاز در دسترس بوده و مراقبت‌های لازم به راحتی و سهولت انجام می‌شود.
۶ـ در حال حاضر با مشکل بیکاری در کشور به دلیل خشکسالی و … مواجه هستیم کشت نوین زعفران باعث به کارگیری نیروی کار بیشتر و اشتغال‌زای در کشور می‌شود که خود امری ضروری و بسیار مفید می‌باشد.
۷ـ این نوع کشت نوین را نیز می‌شود در فضای محدود به صورت طبقاتی انجام داد و نیاز به زیرکشت بردن اراضی بسیار نیست. ده هزار مترمربع را می‌شود در یک محیط هزارمتری اجرا نمود.
چراباید زعفران گلخانه کشت نکنیم
چراباید زعفران گلخانه کشت کنیم

شرکت الماس زعفران جهان تحت لیسانس شرکت King Business کشور هلند می باشد. این شرکت در زمینه های خرید فروش – واردات و صادرات – توزیع و بسته بندی – پخش کلی و جزئي زعفران – گل ساب زعفران – دستگاه خشک کن زعفران و گیاهان دارویی فعالیت دارد.
در آسیا و اروپا و اکثر نقاط جهان همکاران و نمایندگان شرکت الماس زعفران جهان حضور دارند 

error: Content is protected !!